Hej ;)
Składniki:
300g mąki
1 jajko
300ml maślanki naturalnej
70g cukru trzcinowego (najlepiej zmielonego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
Szczypta soli
Wszystko dokładnie mieszamy, aby powstało ciasto niezbyt rzadkie. Na patelni rozgrzewamy olej ryżowy (lub inny) i smażymy pancakesy na złoto z każdej strony.
Dodatkami do pancakesów były u mnie truskawki, kiwi i mandarynka oraz syrop ryżowy, który doskonale do nich pasował.
Ocena syropu?
Jak dla mnie ma genialny smak, słodki i jednocześnie ma przyjemnie gęstą konsystencję. Waga słoiczka to 330g i po dzisiejszym śniadaniu mogę śmiało stwierdzić, że jest bardzo wydajny. Syrop posiada certyfikat Soil Association. Więcej informacji technicznych znajdziecie tu. Jestem bardzo zadowolona z tego syropu, ponieważ łączy ze sobą słodki a jednocześnie zdrowy smak :)
Polecam!
Zapraszam na mój profil na FB :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz