sobota, 6 października 2018

ŚWIEŻA GRANOLA Z MLEKIEM BANANOWYM

Koniecznie wypróbujcie niestandardowe połączenie kaszy gryczanej i masła orzechowego - zakochacie się!


Składniki na granolę:
2 łyżki kaszy gryczanej niepalonej (surowej)
2 łyżki płatków kokosowych
2-3 daktyle
1 łyżka masła orzechowego

Składniki na "mleko" bananowe:
1 dojrzały banan
1 szklanka mleka sojowego




Przepis na granolę:
Do blendera dodajemy wszystkie składniki i pulsacyjnie blendujemy całość do momentu aż będzie przypominała drobnoziarnistą granolę. Gotową mieszankę przesypujemy do osobnej miseczki.

Przepis na "mleko" bananowe:
Do blendera dodajemy mleko sojowe lub inne mleko roślinne oraz dojrzałego banana pokrojonego na kawałki. Całość blendujemy na najwyższych obrotach, aż mleko będzie delikatne i kremowe.



Uwielbiam zestawiać świeżą granolę z kremowym mlekiem bananowym i owocami. Nie ma lepszego pomysłu na śniadanie! 
Poza tym, taką granolę możecie przygotować dzień wcześniej. Dodatkowym plusem jest fakt, że jej przygotowanie nie wymaga użycia piekarnika. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz