czwartek, 8 marca 2018

MOCNO CZEKOLADOWE CIASTECZKA (V)

Z przepisu wychodzi ok. 12 szt.

Składniki:
1/4 szklanki nierafinowanego oleju kokosowego
1/4 szklanki kremu czekoladowego (wegańskiego)
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie owsiane)
2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
3 łyżki czekoladowych dropsów



Przepis:
Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe. 
Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą i następnie dodajemy cukier. Do miski dodajemy mleko i ponownie mieszamy. Do masy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. 
Z uzyskanej masy wyrabiamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego. Tak przygotowane kulki układamy w sporych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. 


Smacznego!



Inspiracja

3 komentarze:

  1. Mmm ale bym takie wszamała :D Wyglądają bosko!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. super bo czekoladę chyba każdy lubi w każdej postsaci :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super ciastka i do tego czekoladowe <3

    OdpowiedzUsuń