wtorek, 9 września 2014

Tortellini w sosie pomidorowym

Składniki na jedną porcję.

Składniki:
100 g tortellini z wędzonym tofu Polsoja
1 puszka pomidorów krojonych
1/2 cebuli
1 łyżeczka startego żółtego sera
Sól, oregano, bazylia, chili w proszku, czosnek granulowany
Olej do smażenia
Przepis:
Tortellini z tofu gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na popakowaniu. W czasie, gdy tortellini się gotuje, cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na złoty kolor. Następnie do cebuli dodajemy zmiksowane za pomocą blendera pomidory z puszki i przyprawy. Całość smażymy przez ok. 5 minut cały czas mieszając. Po tym czasie do sosu dodajemy odcedzone tortellini - mieszamy. Tuż przed podaniem, wierzch dania posypujemy startym żółtym serem.





15 komentarzy:

  1. Mniam, danie wygląda pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacja, musi smakować wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  3. Musiało smakować pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł na szybki smaczny obiadek... Italią mi zapachniało :)

    OdpowiedzUsuń
  5. czy ja mogę na miseczkę wpaść?:D

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszny obiadek :) wpadłabym na taki z miłą chęcią :)))

    OdpowiedzUsuń
  7. świetny pomysł na wspaniałe danie!

    OdpowiedzUsuń
  8. uwielbiam tortellini w takim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Kulinarna nowość jak dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń