wtorek, 15 lipca 2014

Sałatka z wędzonym tofu

Oto wegańska wersja mojej ulubionej sałatki :)
Składniki na 3-4 porcje.

Składniki:
1 worek ryżu brązowego
1/2 kostki tofu wędzonego PolSoja (ok. 90 g)
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
4 plastry ananasa z puszki
Pieprz, sól, słodka papryka w proszku
Przepis:
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. W tym czasie drobno siekamy natkę pietruszki, kroimy w drobną kostkę tofu oraz plastry ananasa. Następnie dodajemy do ryżu wszystkie pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Idealnie nadaje się na śniadanie, podwieczorek i kolację! W smaku jest rewelacyjna, gorąco polecam :)








20 komentarzy:

  1. Kurcze a ja nigdy jeszcze nie jadłam tofu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. spróbuj koniecznie! wędzone jest boskie :)

      Usuń
    2. spróbuj koniecznie! właśnie trwa promocja tofu naturalnego w Biedronce - kostka 2,39 zł.

      Usuń
  2. ciekawy sposób na wykorzystanie tofu
    ja też nigdy go nie jadłam:(

    OdpowiedzUsuń
  3. Niedawno jadłam pierwszą sałatkę z tofu i mi smakowała -zaczęła być modna, bo widziałam ją na dwóch imprezach pod rząd :D Za wędzonymi serami niespecjalnie przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajna sałatka. chętnie wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  5. Koooooocham to tofu <3 Mój ulubiony rodzaj ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy się jakoś do tofu przekonać nie mogłam, może w końcu pora...

    OdpowiedzUsuń
  7. Jadlby! ;)

    Pozdrawiam,

    www.izabielaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja tez nigdy nie jadłam, muszę spróbować :)) Sałatka wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. genialna! pewnie pyszna, jestem tak ciekawa tofu, muszę go kupić!! jak smakuje tofu, o?:!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak ser biały, tylko jest delikatniejszy :) a ten wędzony smakuje totalnie jak twaróg wędzony, jak dla mnie nie czuć żadnej różnicy :) spróbuj koniecznie ;)

      Usuń
  10. No nie daje rady z tofu ,ten smak zupełnie nie dla mnie.

    OdpowiedzUsuń
  11. Chyba nigdy nie próbowałam tofu...

    OdpowiedzUsuń
  12. muszę w końcu wypróbować tofu... :> twoja wersja wygląda bardzo apetycznie!
    pozdrawiam,
    siwapiecze.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Nigdy nie jadłam tofu! Ale może czas spróbować! Twoja sałatka wygląda bardzo apetycznie i zachęcająco!:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Lubię takie małe co nie c o. Wyobrazam sobie takie z lodówki, schłodzone. Pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  15. Muszę koniecznie przygotować, gdy przyjedzie moja przyszła synowa-wegetarianka.

    OdpowiedzUsuń