poniedziałek, 30 czerwca 2014

Kasza kuskus z kandyzowaną gruszką


Składniki:
3 łyżki kaszy kuskus
1 łyżka otrąb pszennych
1 łyżeczka kakao (ekspresowe)
1/2 szklanki mleka
1 kostka gorzkiej czekolady
1-2 szt. gruszki kandyzowanej SKWORCU
Przepis:
Mleko podgrzewamy do wrzenia i dodajemy do niego kakao. Dokładnie mieszamy. Kaszę kuskus oraz otręby umieszczamy w miseczce i zalewamy gorącym mlekiem z dodatkiem kakao. Po ok. 5 minutach kasza z otrębami powinna być gotowa. Gruszki kroimy na mniejsze kawałeczki. Do miseczki nakładamy kaszę z dodatkiem otrąb, którą posypujemy startą na małych oczkach czekoladą i dodajemy pokrojone kandyzowane gruszki.
Dodatkowo pozwoliłam sobie na kawałek pysznego kakaowego wafelka :)




13 komentarzy:

  1. Mmmm, wygląda bardzo apetycznie! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem na TAK! Połączenie idealne!

    OdpowiedzUsuń
  3. kuskusu na słodko jakoś jeszcze nie robiłam, zawsze wytrawnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ojk pojk ojk ....nie znam, ale chętnie bym spróbowała!
    chętnie pokombinuję z kuskusem na słodko;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetna propozycja ,dawno nie jadłam tej kaszy .

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetna propozycja ,dawno nie dadłam tej kaszy .

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale to musi smakować. Super! :P

    OdpowiedzUsuń
  8. Na słodko kuskus nigdy nie jadłam. Zaintrygowałaś mnie;-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ciekawe, zaskakujące połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo smacnzie wyglaa :)

    OdpowiedzUsuń