środa, 21 maja 2014

Arbuzowe galaretki



Składniki:
1 galaretka arbuzowa WINIARY
3 limonki
1 kostka czekolady (gorzkiej)
Przepis:
Limonki obmywamy i parzymy przez chwilę we wrzątku, następnie przekrawamy na pół i dokładnie wydrążamy środek. Następnie przygotowujemy galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Po wystudzeniu przelewamy galaretkę do wydrążonych połówek limonek. Tak przygotowane limonki umieszczamy w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki. Po tym czasie przekrawamy limonki na ćwiartki, rozpuszczamy (najlepiej w kąpieli wodnej) kostkę czekolady i za pomocą wykałaczki nanosimy na galaretkę kropelki rozpuszczonej czekolady (na kształt pestek). Galaretki podajemy w dniu, w którym zostały przygotowane, lekko schłodzone.




 Smacznego! :)


Rozpocznij owocowy sezon z galaretkami WINIARY!

8 komentarzy:

  1. Ale słodkie! Aż szkoda jeść ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł! Fajowe galaretkowate arbuzki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Łaaaaał! Są wspaniałe!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawa i oryginalna propozycja ;) Świetne!

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo podoba mi się ten pomysł na arbuza :) zapraszam do mnie na najprostszy na świecie deser z truskawkami

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękne galaretki, świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :*