Składniki na cztery porcje.
Składniki:
75 g makaronu w kształcie ryżu
1 ogórek szklarniowy mały
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 łyżki koperku świeżego
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz do smaku
Przepis:
Do gotującej się i osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do osobnej miski wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy (bez wody), następnie nakładamy pokrojonego w kostkę ogórka (można go obrać ze skórki), następnie nakładamy makaron, odcedzonego z "sosu" tuńczyka, pozostałą część kukurydzy i majonez (który rozsmarowujemy na powierzchni sałatki). Sałatkę doprawiamy do smaku i całość posypujemy świeżym koperkiem.
po prostu mniam!:)
OdpowiedzUsuńWygląda super i na pewno jest pyszna :)
OdpowiedzUsuńale Ci ładnie wyszła, taka przejrzysta! pysznie;)
OdpowiedzUsuńBrzmi ciekawie! Nie ma to jak taka sałatka na stole świątecznym :)
OdpowiedzUsuńpyszna!
OdpowiedzUsuńTuńczyk w sałatkach sprawdza się idealnie :)
OdpowiedzUsuńZabieram miseczkę;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie sałatki!
OdpowiedzUsuńłał! jaka piękna.... musiała być przepyszna!
OdpowiedzUsuńświetna, wszędzie : na kolacje na lunch - super!
OdpowiedzUsuńPiękna sałatka! Świetnie wyglądają te warstwy <3
OdpowiedzUsuńjak ja uwielbiam takie sałatki! pięknie się prezentują i pięknie smakują:D
OdpowiedzUsuń