wtorek, 22 kwietnia 2014

Sałatka z tuńczykiem vol. 3

Składniki na cztery porcje.


Składniki:
75 g makaronu w kształcie ryżu
1 ogórek szklarniowy mały
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 łyżki koperku świeżego
3 łyżki majonezu
Sól, pieprz do smaku
Przepis:
Do gotującej się i osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do osobnej miski wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy (bez wody), następnie nakładamy pokrojonego w kostkę ogórka (można go obrać ze skórki), następnie nakładamy makaron, odcedzonego z "sosu" tuńczyka, pozostałą część kukurydzy i majonez (który rozsmarowujemy na powierzchni sałatki). Sałatkę doprawiamy do smaku i całość posypujemy świeżym koperkiem.



12 komentarzy:

  1. ale Ci ładnie wyszła, taka przejrzysta! pysznie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi ciekawie! Nie ma to jak taka sałatka na stole świątecznym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tuńczyk w sałatkach sprawdza się idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. łał! jaka piękna.... musiała być przepyszna!

    OdpowiedzUsuń
  5. świetna, wszędzie : na kolacje na lunch - super!

    OdpowiedzUsuń
  6. Piękna sałatka! Świetnie wyglądają te warstwy <3

    OdpowiedzUsuń
  7. jak ja uwielbiam takie sałatki! pięknie się prezentują i pięknie smakują:D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :*