sobota, 22 lutego 2014

Sałatka z tuńczykiem vol.2



Składniki:

1 puszka tuńczyka w wodzie
2 worki ryżu
1 puszka kukurydzy konserwowej
2 łyżki natki pietruszki
2 łyżki majonezu
Sól, pieprz
Przepis:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz tuńczyka (razem z wodą). Do całości dodajemy majonez wraz z pietruszką i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatka smakuje najlepiej, gdy pozostawimy ją na ok. godzinę do przegryzienia. 


8 komentarzy:

  1. Uwielbiam rybki! Ale jakoś w sałatkach mi nie podchodzą ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja majonez pomijam mmm bardzo lubię takie sałatki

    OdpowiedzUsuń
  3. a ja lubię i to i to, więc biorę;p

    OdpowiedzUsuń
  4. fajny pomysł na kolejna sałatkę z tuńczykiem.

    OdpowiedzUsuń
  5. pychota!:) jedna z moich ulubionych sałatek z rybami:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Z ryżem jeszcze nigdy nie robiłam, super pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo smakowicie wygląda ta sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio taką sałatke ryżowo-tuńczykową wcinam bardzo często :)

    OdpowiedzUsuń