poniedziałek, 10 grudnia 2012

Pieczywko czosnkowe z serem

Składniki:
1 mała bagietka
2 łyżki masła (osełki)
1 ząbek czosnku
Kilka listków natki pietruszki
Sól, pieprz (szczypta)
5 łyżek startego żółtego sera
Przepis:
Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy razem z czosnkiem do miękkiej osełki i doprawiamy solą i pieprzem - wszystko dokładnie mieszamy. Bagietkę kroimy na średnio grube kromeczki i smarujemy masełkiem czosnkowym. Następnie posypujemy wierzch startym żółtym serem i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 150C. 




20 komentarzy:

  1. bardzo lubię takie zapiekane bułeczki czosnkowe z serem, w moim domu często takie jadamy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też często takie jadamy. Królują w sezonie grillowym!

      Usuń
  2. Mm... Pieczywo, masło, czosnek i ser - UWIELBIAM <3 Nic więcej chyba nie trzeba mówić!

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam bułeczki z czosnkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  4. mhmmm, jak Ty trafiasz w moje gusta!!!!:D

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiamy takie pieczywko:)

    OdpowiedzUsuń
  6. robię podobne :) są bardzo smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Robię prawie takie samo :) Pyszności!!

    OdpowiedzUsuń
  8. mniam mniam :)

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
  9. pycha, pycha! kiedyś kupowałam w biedronie takie gotowe i one są wprawdzie pyszne, ale tyle tam chemii, że strach jeść, a takie domowe można wcinać! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszny dodatek praktycznie do każdego dania:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pieczywo czosnkowe to jest coś, co tygryski lubią najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń