piątek, 6 lipca 2012

Blondies

Wszędzie tylko brownie i brownie! A mi się zachciało blondie! :)

Składniki:
200g białej czekolady
200g masła
200g mąki
1/2 szklanki cukru
100g wiórków kokosowych
3 jajka (L)
Przepis:
Czekoladę rozdrabniamy na kosteczki. Do garnuszka wkładamy masło, roztapiamy, następnie dodajemy czekoladę i cukier - często mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na 10 minut do ostygnięcia. Dodajemy do masy po jednym jajku, ciągle mieszając (np. trzepaczką). Następnie dodajemy stopniowo mąkę oraz wiórki (również intensywnie mieszając). Nastawiamy piekarnik na 180C. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (30x25) i pieczemy przez 25minut.





12 komentarzy:

  1. oo białe brownie :D ciekawie ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I wyszło blonde :D kusisz takimi pysznościami samym wieczorem...

    OdpowiedzUsuń
  3. świetna odmiana!:) smakowite ciacho

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie tak! miękkie, mokre, pyszne! polecam gorąco :)))

      Usuń
  4. Za białą czekoladą nie przepadam, ale ciacho bym skosztowała!

    OdpowiedzUsuń
  5. o ale słodko , whitie ;) fajna nazwa ;D
    super !

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawe rozwiązanie:) Chociaż ja uwielbiam smak gorzkiej czekolady:D Ale taka odmiana byłaby chętnie widziana:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie ja również lubię brownie, ale zachciało mi się odwrotności :D

      Usuń
  7. oj zasłodziłabym się nimi z wielką chęcią :)

    OdpowiedzUsuń