sobota, 14 lipca 2012

Piwne lody ]:>

Nie ma nic lepszego niż zamrożony cytrynowy bażant :)))

Składniki:
0,5 puszki cytrynowego Bażanta
Foremki do lodów (6 szt.)
Przepis: :D
Otwieramy piwo :> wlewamy do foremek i wkładamy je do zamrażarki na minimum 5 godzin (może i krócej, ale nie sprawdzałam :P). Podajemy w najgorsze upały i duchoty :))) Pozostałe piwo wypijamy duszkiem :P Gotowe!


21 komentarzy:

  1. o mega! haha wypróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  2. podwójnie orzeźwiające.. a jakże kuszące ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. oo nigdy takich nie widziałam ;P mega orzeźwienie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie widziałem jeszcze cytrynowego bażanta, testowałem ostatnio cytrynową Warkę i Lecha, całkiem niezłe są, ale w wersji lodowej nie próbowałem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. właśnie ja też ostatnio radlera warki próbowałam, ale chyba jednak bażant lepszy :)

      Usuń
  5. o prosze!:D brawo za pomysl!:D

    OdpowiedzUsuń
  6. haha! Nie no myślę że jak będzie jakaś impreza u mnie w domu to koniecznie na ochłodę trzeba zrobić takie lody!:)) Super pomysł!:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Szał! Świetny pomysł. W życiu bym nie pomyślała o takich lodach dla dorosłych. Z pewnością zrobię :)

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
  8. hahaha! ale świetny pomysł na lody z %:D:D:D genialne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tych % trochę w bażancie mało :P ale już niedługo chyba sięgnę po coś mocniejszego :D

      Usuń
  9. bażant cytrynowy?! ;o a gdzie mój złoty bażant? :P

    OdpowiedzUsuń
  10. Lody z piwa ???? Ty to masz pomysły :D

    OdpowiedzUsuń
  11. heh piwne lody? super;) doskonałe na upały. Ja uwielbiam Warkę Radlera, więc Bażant pewnie też dobry ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. podobne w smaku :) ale jak dla mnie to bażant wygrywa :D

      Usuń
  12. Mój mąż nie lubi generalnie lodów, ale piwne na pewno by wciągnął:-)

    OdpowiedzUsuń
  13. takich to ja jeszcze nie jadłam ;d
    wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  14. gdyby to mój chłopak zobaczył, to od razu mielibyśmy zamrażalkę pełną takich właśnie lodów ;)

    OdpowiedzUsuń