niedziela, 8 lipca 2012

Niby pasta jajeczna

Brak niektórych składników w lodówce zmusza do kreatywności :)

Składniki dla jednej osoby:
1 jajko
100g białego sera
1 łyżeczka majonezu lekkiego
Sól, świeżo zmielony pieprz
Przepis:
Jajko gotujemy na twardo. Do miseczki nakładamy 100g białego sera, dodajemy pokrojone w kostkę jajko oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy (rozgniatamy). Dodajemy sól i pieprz według własnych upodobań, mieszamy i wcinamy! Wspaniałym dodatkiem okazał się wiejski chlebek i dojrzały pomidor :)





18 komentarzy:

  1. poproszę taką kanapeczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy jakoś nie jadłam pasty jajecznej, ale... czemu nie? Wygląda całkiem apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też nigdy nie przepadałam, aż tu nagle bęc :D

      Usuń
  3. uwielbiam tą pastę! ostatnio robiłam bardzo podobną ;) pyszne kanapeczki :>

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha, muszę sobie taką zrobić, tylko wymienię majonez na jogurt :)cc

    OdpowiedzUsuń
  5. Pasta jajeczna!!!!!!!!!!!! Zawsze przypomina mi dziecinstwo. Mogę ją jeść łyżkami, dopóki nie wyjem wszystkiego. Uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja do niej zresztą tak samo jak moje babcie i mama dodaję posiekany szczypiorek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. mmm :) raczej twarogowa:) ale i tak dobra:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  8. ubóstwiam pastę jajeczną:) ale mi narobiłaś smaczka;) ja nie dodaję do niej tylko sera białego, ale czasem wzbogacam o wędzonego łososia;) fajnie smakuje

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie ja nie miałam za bardzo wyboru co do składników :D z łososiem na pewno spróbuję :))

      Usuń
  9. bardzo lubię wszelakie pasty a jajeczne chyba najbardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. mmmm :) super!

    p.s. obserwujemy? :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam takie pasty. Robię dosyc często.

    OdpowiedzUsuń
  12. Nie próbowałam takiej pasty z białym serem. Ja stawiam na żółty. Muszę spróbować z białym tak ja Ty:-)

    OdpowiedzUsuń