sobota, 9 czerwca 2012

Lekka przekąska

Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
15 plastrów salami
5 plastrów sera
Przepis:
Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości ok. 2-3 cm. Na każdy pasek nakładamy dwa plasterki salami albo pokrojone w paski plastry sera żółtego i zwijamy jak naleśniki. Gotowe paluchy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika i pieczemy 18 minut.



A tu ich równie pyszna wersja na blogu "W Krainie Smaku": :)

11 komentarzy:

  1. dla mnie super, lubię takie przekąski

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam podobne paluchy, ale z ziołami. Bez sera czy salami. Podawałam do zupy. Ale Twoja wersja też jest świetna. Pozwoliłam sobie dodać link do Twojego wpisu w swoim :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki kochana! U siebie zaraz edytuję... Twój pomysł jest równie rewelacyjny!

      Usuń
  3. niby mało pracy, ale za to jak smakuje taka przekąska..

    OdpowiedzUsuń
  4. O widzę, że u Ciebie dalszy ciąg szaleństw z ciastem francuskim :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię takie proste, smaczne rzeczy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. dla kibica! i nie tylko. i ja się skuszę.

    OdpowiedzUsuń
  7. Niekoniecznie lekka... ciasto francuskie jest jednym z najtłustszych akurat, ale powiem, że kurcze sama przekąska wygląda świetnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. heh nie tłuszcz miałam tu na myśli :D ale na szczęście kończę już romans z ciastem francuskim.. trzeba odpocząć :D

      Usuń
  8. Ja bym jeszcze posypała pomaziała jajem i posypała kminkiem. Uwielbiam połączenie cista francuskiego z kminkiem ;)
    O salami w cieście nigdy nie pomyślałam. Musi fajnie smakować.

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń