czwartek, 28 czerwca 2012

Bułeczki jagodowe


W zasadzie składniki u mnie były takie same jak w Moich wypiekach, z tą różnicą, że pożałowałam drożdży (dałam 7 g), a nadzienie zamieniłam na jagody (ok. 200g). Ale i tak wyszły przepyszne :) Ja swoje piekłam 30 minut przy 200C, ale 25 minut spokojnie wystarczy :)


14 komentarzy:

  1. drożdżowe z jagodami <3 wyglądają obłędnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham kocham kocham i jeszcze raz kocham takie słodkości!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam jagody :) Takie bułeczki na śniadanko hmmm :) Pyszności!

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak właśnie :) zrobiłam je z samego rana... Ciepłe bułeczki z ciepłym lukrem... pycha!

      Usuń
  4. bardzo apetyczne Ci wyszły!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bez porównania z Panią Dorotką, ale dzięki ;) :*

      Usuń
  5. :) jeeeju jak ja chcę jagody!
    jeszcze nie jadłam w tym roku:<

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. świetna alternatywa dla truskawek, które już mi się przejadły ;)

      Usuń
  6. Narobiłaś mi smaka na takie pyszne i piękne bułeczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. A masz taką tylko bez lukru ? :D

    OdpowiedzUsuń
  8. ja ta jak zbieram się i zbieram żeby jagodzianki zrobić :PP Twoje wyglądająwyjątkowo ładnie :) jak ja bym zrobiła to wszytsko by się chyba rozleciało:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kochana nic by Ci się nie rozleciało! to ciasto wyjątkowo dobrze się trzyma ;)

      Usuń
  9. świetne bułeczki ;))) bardzo lubię takie

    OdpowiedzUsuń