1 opakowanie ciasta francuskiego
15 plastrów salami
5 plastrów sera
Przepis:
Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości ok. 2-3 cm. Na każdy pasek nakładamy dwa plasterki salami albo pokrojone w paski plastry sera żółtego i zwijamy jak naleśniki. Gotowe paluchy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200C piekarnika i pieczemy 18 minut.
A tu ich równie pyszna wersja na blogu "W Krainie Smaku": :)
dla mnie super, lubię takie przekąski
OdpowiedzUsuńRobiłam podobne paluchy, ale z ziołami. Bez sera czy salami. Podawałam do zupy. Ale Twoja wersja też jest świetna. Pozwoliłam sobie dodać link do Twojego wpisu w swoim :)
OdpowiedzUsuńDzięki kochana! U siebie zaraz edytuję... Twój pomysł jest równie rewelacyjny!
Usuńniby mało pracy, ale za to jak smakuje taka przekąska..
OdpowiedzUsuńO widzę, że u Ciebie dalszy ciąg szaleństw z ciastem francuskim :)
OdpowiedzUsuńtak jest kochana, poszłam w cug :D
UsuńLubię takie proste, smaczne rzeczy :)
OdpowiedzUsuńdla kibica! i nie tylko. i ja się skuszę.
OdpowiedzUsuńNiekoniecznie lekka... ciasto francuskie jest jednym z najtłustszych akurat, ale powiem, że kurcze sama przekąska wygląda świetnie.
OdpowiedzUsuńheh nie tłuszcz miałam tu na myśli :D ale na szczęście kończę już romans z ciastem francuskim.. trzeba odpocząć :D
UsuńJa bym jeszcze posypała pomaziała jajem i posypała kminkiem. Uwielbiam połączenie cista francuskiego z kminkiem ;)
OdpowiedzUsuńO salami w cieście nigdy nie pomyślałam. Musi fajnie smakować.
Pozdrawiam ♥ Pati