niedziela, 15 listopada 2015

Płatki quinoa z masłem orzechowym

Brakuje Wam pomysłu na pożywne śniadanie? W takim razie zapraszam do mnie ;)



Składniki:
4 łyżki płatków quinoa firmy Melvit
3/4 szklanki wody
1/2 banana
1 łyżeczka masła orzechowego (użyłam tego z Marks and Spencer z syropem klonowym i orzechami pekan)
1 łyżeczka płynnego miodu (u mnie akacjowy) lub syropu klonowego
1 łyżeczka pokrojonych orzechów laskowych 

Przepis:

Płatki zalewamy wodą i gotujemy ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec ściągamy garnuszek z ognia i trzymamy płatki jeszcze przez 1 minutę pod przykryciem. Następnie płatki przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe, pokrojonego w plastry banana, całość polewamy płynnym miodem i posypujemy pokrojonymi orzeszkami.





2 komentarze:

  1. Niezłe - masło orzechowe to jest to - pyszne, pożywne, zdrowe* jak nie je się łyżkami ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że jesteś :*