poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Średnio-Ostre Tajskie Czerwone Curry! Test.

Hej!
Jakiś czas temu otrzymałam paczkę do testowania od Blue Dragon. Prezentowała się mniej więcej tak:
W zestawie otrzymałam:
Średnio-ostry sos tajskie czerwone curry
Mleczko kokosowe
Ostry sos tajskie zielone curry
Sos bazyliowy z trawą cytrynową
Słodki sos chilli
Sos rybny (niestety uległ uszkodzeniu i nie zostanie wykorzystany)
Dzisiaj postanowiłam wypróbować średnio-ostry sos tajskie czerwone curry.
Wypróbowałam go z mięsem z indyka, odrobiną gotowej mieszanki chińskiej, no i oczywiście z ryżem :)
Potrzebujemy (na dwie osoby):
1 woreczek ryżu
250g mięsa z indyka
0,5 słoiczka sosu tajskiego
1 łyżeczka oliwy
Garść warzywnej mieszanki chińskiej 
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. W międzyczasie kroimy mięso i podsmażamy na łyżce oliwy. Gdy się zarumieni dodajemy warzywa, a następnie sos. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut, akurat ryż będzie już gotowy :) I tyle!
Ocena sosu:
No cóż, kolor z racji swojej intensywności troszkę mnie odstraszył, ale nic bardziej mylnego! Wyszło naprawdę dobrze. Polecam szczególnie tym, którzy lubią tajskie jedzonko na szybko i jednocześnie smacznie. Smak był faktycznie średnio - ostry, już się boję przetestować ostrzejszych ;) Krótko: Prostota zachwyca! 


Zapraszam na mój profil na fb - już za chwilę pojawi się notka konkursowa!

1 komentarz:

Dziękuję, że jesteś :*